torstai 19. joulukuuta 2013

Salo Riding Club - uusia tuulia ja tapoja

Saloon syksyllä 2013 perustettu uusi ratsastusseura Salo Riding Club ry (toim. huom.: olen ihan rivijäsen joka aktivoituu toisinaan) aloittaa virallisesti toimintansa 1.1.2014. Uuden seuran perustamiseen vaikutti moni asia ja tapahtuma kesän sekä syksyn 2013 aikana. Ja millä tavalla uusi seura aloittaakaan toimintansa:
SALO RIDING CLUB HYVÄNTEKEVÄISYYSKAMPANJA

Olen aiemmin monesti ollut sitä mieltä että lajin kannalta olisi etua toimia isompina seuroina joilla on enemmän vipuvartta. Osin ajattelen edelleen näin, mutta takkia on täytynyt kääntää tietyiltä osin tässä kohtaa. Mä myönnän! Toisaalta pienuuskin on suhteellista. Jos yhtäkkiä ilmaantuu 100 ihmistä uuden seuran, joka ei mitään kampanjointia harrastanut, jäsenistöön niin onhan se jo aika joukko!?

Sitä tarvittavaa vipuvartta saadaan kun pystytään tekemään avointa yhteistyötä eri seurojen, tallien sekä sidosryhmien välillä. Lopulta ei ole kyse siitä ollaanko isossa joukossa "saman lipun" alla vai pienemmissä yksiköissä. Lopulta ratkaisee se miten yhteistyökykyisiä ihmisiä me kaikki olemme. Samat ristiriidat voivat yhtä hyvin olla laadukkaan yhteistyön edessä isomman seuran sisällä kuin toisien seurojen välillä.

Pienemmässä porukassa tiettyjen asioiden hoitaminen saattaa olla huomattavasti vaivattomampaa ja ilmapiiri sallivampi. Sekä pienessä että isossa seurassa on hyvät ja huonot puolensa. Toisinaan hyvät puolet voittavat ne huonot puolet. Ja päinvastoin. Kaikki on niin yksilöllistä aina!

Viime viikkoina käydyt keskustelut ja hahmotelmat uuden SRC:n toimintatavoista sekä osin tavoitteista ovat olleet valaisevia ja kannustavia. En muista koska viimeksi olisi vastaavaa fiilistä saanut - mielikuvitus heräsi jälleen henkiin ja ideoita pursuaa. Luovuus ja idearikkaus on voimavara joka ei toimi ellei asiat ole kunnossa. Itselläni oli tarkoitus, ihan jo tulevan esikoisenkin takia, pitää täysi välivuosi kaikesta ratsastukseen liittyvästä vapaaehtoistyöstä. Olen nyt hieman lipsunut tuosta ajatuksesta.. tulen siis olemaan ensi vuonna parhaani mukaan mukana kehittämässä ja tukemassa ratsastusurheilua sekä SRC:n toimintaa. Tavoite on myös kirjoittaa ajatuksia entistä enemmän. Osa vuodatuksista tulee pysymään blogissa, mutta osa saattaa päätyä eri julkaisuiden kolumneihin... jos siihen leikkiin lähden mukaan. Katsotaan.

Nyt prioriteettina on työn alla ratsastusurheilun seminaari, josta olen jo aiemmin hieman kertonutkin, ja ensi kesän kisa- ja valmennussuunnitelmat. Seminaarista saattaa tulla lisätietoa jo huomenna! On muuten mielenkiintoisia juttuja virityksessä!

Hyvää Joulua kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti